Minkä kokoinen lakana 120 cm sänkyyn?

Lakanan valinta voi vaikuttaa yksinkertaiselta tehtävältä, mutta sopivan koon löytäminen voi olla haasteellista.

Tämä artikkeli tarjoaa sinulle täydellisen oppaan löytää oikean kokoisen lakanan 120 cm leveälle sängylle.

Lakanan koko ja sängyn koko

Lakanan koon valinta riippuu sängyn koosta. Yleisimmät sängyn leveydet ovat 90 cm, 120 cm, 140 cm, 160 cm ja 180 cm. Tämä artikkeli keskittyy 120 cm leveän sängyn lakanakokoon.

120 cm leveä vuode

120 cm leveä vuode on vähän suurempi kuin yhden hengen vuode. Tämän kokoiseen sänkyyn sopii parhaiten 180 cm x 270 cm kokoiset aluslakanat.

Yhden hengen vuode

Yhden hengen vuode on yleensä 90 cm leveä. Tällaiseen sänkyyn sopii parhaiten 150 cm x 270 cm kokoiset aluslakanat.

Parisänky

Parisänky on yleensä 160 cm tai 180 cm leveä. Tällaiseen sänkyyn sopii parhaiten 240 cm x 270 cm kokoiset aluslakanat.

Pussilakanan koko

Pussilakanan koon valinta riippuu peiton koosta. Yleisesti ottaen aikuisen pussilakana on 150 cm x 210 cm, lasten pussilakana on 120 cm x 160 cm ja vauvan pussilakana on 85 cm x 125 cm.

Aikuisten pussilakana

Aikuisten pussilakana on yleensä 150 cm x 210 cm. Tämä koko sopii yleisimpiin peittoihin.

Lasten pussilakana

Lasten pussilakana on yleensä 120 cm x 160 cm. Tämä koko sopii useimpiin lasten peittoihin.

Vauvan pussilakana

Vauvan pussilakana on yleensä 85 cm x 125 cm. Tämä koko sopii vauvan peittoihin.

Tyynyliinan koko

Tyynyliinan koko riippuu tyynyn koosta. Yleisin tyynyn koko on 50 cm x 60 cm, ja tyynyliinat ovat yleensä 55 cm x 65 cm kokoisia.

Miten valita oikea lakanakoko

Valitessasi lakanan kokoa, kannattaa huomioida seuraavat seikat:

Sängyn koko

Sängyn koko on tärkein tekijä lakanan koon valinnassa. Mittaa sängyn leveys ja pituus varmistaaksesi, että valitset oikean kokoiset lakanat.

Patjan paksuus

Patjan paksuus vaikuttaa myös lakanan kokoon. Mitä paksumpi patja, sitä suurempi lakanan koko tarvitaan.

Kääntövara

Lakanan tulisi olla riittävän suuri, jotta se voidaan kääntää patjan alle. Yleensä kääntövaraa tulisi olla vähintään 20 cm, mutta mieluummin 30 cm.

Henkilökohtainen mieltymys

Lakanan koon valinnassa on myös kyse henkilökohtaisesta mieltymyksestä. Joillekin ihmisille saattaa riittää pienempi lakanakoko, toiset taas pitävät suuremmista lakanoista.

Lakanan materiaali

Lakanan materiaali on myös tärkeä tekijä. Yleisimmin käytettyjä materiaaleja ovat puuvilla, pellava ja satiini.

Puuvilla

Puuvilla on kestävä ja hengittävä materiaali, joka tuntuu mukavalta ihoa vasten. Se on myös helppo puhdistaa ja kestää hyvin pesua.

Pellava

Pellava on luonnonmateriaali, joka tuntuu mukavalta ihoa vasten. Se on hyvin hengittävä ja imukykyinen materiaali, joka pitää olon viileänä kesällä ja lämpimänä talvella.

Satiini

Satiini on sileä ja kiiltävä materiaali, joka tuntuu ylelliseltä ihoa vasten. Se on kuitenkin herkkä materiaali, joka vaatii hellävaraista pesua.

Lakanan väri ja kuosi

Lakanan väri ja kuosi vaikuttavat sängyn ulkonäköön. Voit valita lakanan, joka sopii yhteen huoneen värimaailman ja sisustustyylin kanssa.

Yhteenveto

Valitaksesi oikean kokoisen lakanan 120 cm leveälle sängylle, sinun tulee ottaa huomioon sängyn koko, patjan paksuus ja kääntövara. Yleisesti ottaen 180 cm x 270 cm kokoiset aluslakanat sopivat parhaiten 120 cm leveään sänkyyn. Pussilakanan koon valinta riippuu peiton koosta, ja yleisin aikuisten pussilakanan koko on 150 cm x 210 cm. Lisäksi lakanan materiaali, väri ja kuosi vaikuttavat lakanan valintaan. Toivottavasti tämä opas auttaa sinua löytämään oikean kokoisen lakanan 120 cm leveälle sängyllesi.

Jätä kommentti