Mihin lokeroon pesuaine laitetaan?

Yleensä pesuainelokero on jaettu kolmeen osaan, jotka on merkitty seuraavasti:

  1. I – esipesu
  2. II – pääpesu
  3. * huuhteluaine

Jauhemainen pyykinpesuaine

Jauhemaisen pesuaineen voi laittaa joko pesuainelokeroon tai suoraan koneen rumpuun. Monet ihmiset laittavat jauhemaisen pesuaineen mieluiten suoraan rumpuun, sillä sen liukeneminen veteen kestää hieman kauemmin kuin nestemäisen pesuaineen. Tällöin pesuaineella on enemmän aikaa liueta, sillä se tulee kosketuksiin veden kanssa aiemmin.

Nestemäinen pyykinpesuaine

Nestemäisen pyykinpesuaineen sijoittaminen riippuu pesuaineen tyypistä. Jotkut tuotteet, kuten nestemäiset pikkujätit, tulee laittaa suoraan pyykinpesukoneen rumpuun pesupallossa. Muut nestemäiset pyykinpesuaineet saattaa joutua laittamaan pesuainelokerikkoon, joka on yleensä jaettu kolmeen osaan ja merkitty seuraavasti: I / II / *.

Kuinka paljon pyykinpesuainetta tulisi käyttää?

Mikäli joudut kysymään kuinka paljon nestemäistä pyykinpesuainetta pyykkikoneessa tulisi käyttää, käytät sitä todennäköisesti liikaa. Tämä tapahtuu hyvin helposti, joten älä ole liian ankara itsellesi. Liika pyykinpesuaineen käyttö paitsi tuhlaa rahaa, saattaa myös jättää vaatteet inhottavan tuntuisiksi. Liikaa pesuainetta käytettäessä saippua – olipa se jauhetta tai nestemäistä – ei pääse liukenemaan kunnolla tai ei huuhtoudu pois normaalin pesuohjelman käyttämässä vesimäärässä. Saippua jää vaatteisiin ja ajan kuluessa kuivattaa niitä jättäen vaatteet koviksi.

Mikä on paras pyykinpesuaine?

Pyykinpesukoneen onnistunut käyttö on yhdistelmä eri asioita – oikeiden asetusten ja pesuohjelmien ymmärtäminen ja miten ne sopivat erilaisille pyykeille, samantyyppisten vaatteiden peseminen yhdessä, sekä ehkäpä kaikista tärkeimpänä oikeantyyppisen pesuaineen käyttö.

Nestemäinen pyykinpesuaine

Nestemäistä pyykinpesuainetta pidetään usein hyvänä yleisvaihtoehtona. Nestemäisyytensä takia se liukenee useimmissa olosuhteissa ja sitä on varsin helppo mitata oikea määrä.

Jauhemainen pyykinpesuaine

Jauhemainen pyykinpesuaine on perinteisempi pesuainemuoto ja siksi usein lompakolle ystävällisempi vaihtoehto kuin nestemäinen pesuaine. Jauhemaisen pyykinpesuaineen ongelma, ja silloin tällöin este sen käytölle, on se, ettei se välttämättä liukene kunnolla viileämmissä lämpötiloissa.

Tahranpoistoon tarkoitettu pyykinpesuaine

Tahranpoistoon tarkoitetuissa pyykinpesuaineissa on itsessään tahroja poistavia ominaisuuksia, jotka käytännössä ajavat saman asian kuin erillinen esikäsittelytuote.

Päältäladattava pyykinpesuaine

Päältäladattava pyykinpesuaine on nimensä mukaisesti suunniteltu käytettäväksi päältä ladattavissa pyykinpesukoneissa. Se pääsee erittäin syvälle vaatteiden kuituihin ja puhdistaa ne tehokkaasti.

Jätä kommentti