Mihin Kikka kuoli?

Kikka menehtyi vain 41-vuotiaana joulukuussa 2005. Kikan sisko, Kati Lahti, kertoi Kodin Kuvalehdessä vuonna 2023, että Kikan viralliseksi kuolinsyyksi kirjattiin monien lääkkeiden yhteisvaikutuksesta johtunut myrkytys. Kikan sisko kertoi myös, että hän oli itse kertonut toimittajalle Kikan kuolinpäivänä, että siskonsa oli menehtynyt sydänkohtaukseen.

”Kikan loppuajat olivat vaikeita”, Kikan sisko muisteli. ”Tiesin, että Kirsi kävi kovaa henkistä kamppailua ja hänellä oli paha päihdeongelma. Hän haki lohtua päihteistä. Se pelotti minua eniten.”


Laulaja Kirsi ”Kikka” Siren on suomalaisen musiikkimaailman ikimuistoisimpia hahmoja. Hän tuli suuren yleisön tietoisuuteen 80-luvun lopulla ja 90-luvun alussa hitillään ”Mä haluun viihdyttää”. Kikka tunnettiin seksikkäästä imagostaan ja räväkästä luonteestaan, mutta myös hänen elämänsä varjopuoli nousi usein otsikoihin.

Kikan ura ja elämä

Kikka syntyi vuonna 1965 ja hänen musiikkiuransa alkoi teini-iässä. Hän nousi huipulle 80-luvun lopulla ja pysyi siellä 90-luvun alkuun saakka. Kikan laulut olivat suosittuja ja hänellä oli vankka fanikunta. Kikka tunnettiin myös rohkeasta imagostaan, joka oli tuohon aikaan harvinaista Suomessa.

Kikan ura oli kuitenkin täynnä vastoinkäymisiä ja haasteita. Hän kamppaili usein terveysongelmien kanssa ja hänellä oli alkoholiongelma. Kikan elämää varjosti myös hänen äitinsä alkoholiriippuvuus.

Kikan perintö

Kikka jätti jälkeensä unohtumattoman perinnön suomalaisessa musiikkimaailmassa. Hän muistetaan rohkeasta imagostaan, omaleimaisesta tyylistään ja tarttuvista hitistään. Kikan ura ja elämä olivat täynnä ylä- ja alamäkiä, mutta hän onnistui säilyttämään asemansa suosittuna artistina vuosien ajan.

Kikan elämää ja uraa on käsitelty useissa kirjoissa ja dokumenteissa. Hänen tarinansa on koskettanut ja inspiroinut monia ihmisiä. Vaikka Kikan elämä päättyi traagisesti, hänen musiikkinsa jatkaa elämää ja ilahduttaa yhä uusia sukupolvia.

Yhteenveto

Kirsi ”Kikka” Siren oli suomalainen laulaja, joka nousi suureen suosioon 80-luvun lopulla. Hänen elämänsä oli täynnä vastoinkäymisiä, mutta hän jätti jälkeensä merkittävän perinnön suomalaisessa musiikkimaailmassa. Kikka menehtyi vain 41-vuotiaana, ja hänen kuolinsyykseen paljastui myöhemmin monien lääkkeiden yhteisvaikutuksesta johtunut myrkytys. Kikan tarina on koskettanut monia ja hänen musiikkinsa jatkaa elämää yhä tänä päivänä.

Jätä kommentti