Kuinka kauan passin saaminen kestää?

Passihakemuksen käsittelyaika vaihtelee. Se riippuu siitä, onko hakemus tehty poliisiasemalla vai verkkopalvelussa, ja siitä, kuinka paljon passihakemuksia on jonossa. Normaalisti passin käsittelyaika on kuitenkin noin 8 arkipäivää. Nopeutetulla toimituksella passin voi saada jopa 2-4 arkipäivässä. Pikapassin taas voi saada samana päivänä, mikäli hakemus on jätetty riittävän ajoissa.

Passin hakeminen

Passia varten on tehtävä hakemus, joka voidaan tehdä Poliisin verkkopalvelussa tai poliisiasemalla. Hakemuksessa on annettava tarvittavat henkilötiedot ja liitettävä mukaan valokuva. Hakemuksen jättämisen jälkeen se käsitellään Poliisilaitoksessa.

Passin toimitus

Passi toimitetaan hakijan valitsemaan noutopisteeseen. Noutopisteessä hakijan on esitettävä henkilöllisyystodistus ja lähetystunnus. Passi säilytetään noutopaikassa 14 vuorokautta, minkä jälkeen se palautetaan poliisilaitokselle.

Mikä on passi?

Passi on virallinen asiakirja, joka tunnistaa henkilön kansalaisuuden ja henkilöllisyyden. Se on välttämätön asiakirja kansainvälisessä matkustamisessa. Passi sisältää tärkeitä tietoja, kuten passin haltijan valokuvan, nimen, syntymäpäivän ja henkilötunnuksen.

Passin hankinta Suomessa

Suomessa passin hankinta tapahtuu Poliisilaitoksen kautta. Poliisi vastaa passien myöntämisestä, ja sen kautta voi hakea niin tavallista passia kuin myös pikapassia. Pikapassi on tavallinen passi, jota toimitetaan nopeutetulla aikataululla.

Passin noutaminen

Passin noutamiseen tarvitaan lähetystunnus ja henkilöllisyystodistus. Passin voi noutaa itse tai valtuuttaa toisen henkilön noutamaan sen. Valtuutetun noutajan täytyy esittää valtakirja ja henkilöllisyystodistus.

Passin voimassaoloaika

Suomessa myönnetty passi on voimassa viisi vuotta. On suositeltavaa tarkistaa passin voimassaoloaika hyvissä ajoin ennen matkalle lähtemistä.

Passin uusiminen

Passi voidaan uusia sen voimassaolon päätyttyä. Uusiminen tapahtuu samalla tavalla kuin passin hankkiminen, eli tekemällä uusi passihakemus.

Passin hinta

Passin hinta riippuu sen tyypistä. Normaalin passin hinta on 51 euroa, kun taas pikapassin hinta on 68 euroa.

Yhteenveto

Passin hankkiminen Suomessa on suhteellisen yksinkertainen prosessi, mutta se vaatii jonkin verran aikaa. Passin käsittely ja toimitus kestävät yhteensä noin 8 arkipäivää. On tärkeää huomioida, että passin uusiminen vaatii uuden hakemuksen tekemistä. Passin hinta riippuu sen tyypistä, ja se maksetaan hakemuksen yhteydessä.

Jätä kommentti